FAQ-lijst juridische gevolgen Coronavirus voor ondernemers

Het aantal Nederlanders dat besmet is met het coronavirus loopt per dag op. Het virus begint ook in Nederland een steeds grotere impact op ons dagelijks leven te hebben.
Een geneesmiddel ontbreekt nog. Daarom hebben wij er allemaal belang bij om preventieve maatregelen te treffen. Ook met juridische zaken is het zo dat je beter kunt voorkomen dan genezen.

Juridische gevolgen Coronavirus

Om te voorkomen dat er een overbelasting van het zorgstelsel ontstaat, zijn er strenge maatregelen door het kabinet getroffen. Het gevolg hiervan is dat steeds meer events en bruiloften worden afgelast en veel organisatoren overwegen of zelfs verplicht zijn om hun festival, event of andere bijeenkomst uit te stellen of te annuleren. Ook zijn er klanten van ondernemers, van bruidsparen tot business to business (b2b) klanten die zelf opdrachten intrekken of verplaatsen. Wat zijn hier je rechten? Wanneer is er sprake van overmacht?

Ook roepen de vergaande maatregelen van het kabinet vragen op, waaronder de vraag hoe je als organisator, fotograaf moet handelen met betrekking tot jouw (lopende) ticketverkopen of opdrachten.

FAQ oftewel veelvoorkomend vragen en antwoorden

Met deze FAQ krijgen ondernemers antwoord op de op dit moment meestgestelde juridische vragen met betrekking tot de gevolgen van het Coronavirus.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *